rss feedfacebook

Dan triatlona v Ljubljani
July 14, 2018

4. ljubljanski triatlon zopet prinaša novost. Prvič v Sloveniji kronometrski "NO DRAFT" sprint triatlon, 26. avgust

PDF Print E-mail
Written by Administrator   

@Kopališče Kodeljevo, @26. avgust ob 9h, #triatlonLJUBLJANA2018, #kronoNODRAFTsprint, @Mestna občina Ljubljana

Prenesi RAZPIS 4. ljubljanskega triatlona

Še dober mesec je od 4. dneva triatlona v Ljubljani in že sedaj lahko z gotovostjo trdimo, da bo zopet nekaj posebnega. Po vzoru italijanskih tekmovanj v Slovenijo prinašamo kronometrski triatlon, na katerem se vsak tekmovalec na progo poda sam, kot je to praksa kronometrskih tekmovanj v kolesarstvu. Štarti bodo v časovnih zamikih, pri čemer bodo tekmovanje pričele ženske, nadaljevale štafete in končali moški. Časovni zamiki bodo med 30 sekund in 1 minute. Po zaključku predprijav 23. avgusta, bo izdelana štartna lista, ki bo postavljena glede na ocenjeno pripravljenost tekmovalke ali tekmovalca. Najprej bodo štartali slabše "postavljeni", na koncu pa najboljši. Mogoče še najpomembnejša novica za "Ironmane" ... dovoljena je uporaba kronometrskih koles ali po domače "koz", tako da boste lahko na zelo kratki, tehnično zahtevni progi (krog je letos podaljšan na 7 km in vključena je Hradetskega cesta, opp.) in razgibani (400 metrov višincev se nabere v 20 km, opp.) kolesarski progi, testirali svojo pripravljenost za IM70.3 Slovenian Istra. Trudimo se, da bi pridobili kar se da veliko število naših najboljših tekmovalcev kot tudi gostov iz tujine, tako se boste lahko vsi pomerili z njimi ena na ena ;-).

Prijavim.se - PRIJAVE na 4. Ljubljanski triatlon

CICI TRIATLON

Seveda bomo kot vedno zelo lepo poskrbeli tudi za naše najmlajše. Tako bo zopet v urniku CICI triatlon v razdalji 50 m plavanja, 2,5 km kolesarjenja in 500 m teka. Letos smo v razpisu še posebej pazili, da je časovnica postavljena tako da nudi vse potrebne informacije trenerjem naših najmaljših. Le tako bodo lahko preživeli lep triatlonski dan na Kopališču Kodeljevo.

.

SUPER SPRINT: triatlon za vsakogar in začetnike, pokal za st. dečke in kadete ter DP za medijce

Za vse bodoče triatlonce organiziramo super sprint razdaljo triatlona, kjer boste morali preplavati 250m, prekolesariti 8 km in preteči 2 km. Na tej razdalji se bodo pomerili tudi naši starejši dečki/deklice in kadeti/kadetinje kot tudi medijske hiše in medijci na že tradicionalnem Medijskem državnem prvenstvu v triatlonu.

.

Časovnica tekmovanja

 • Prijave in registracija: 9.30h – 12.00h
 • Odprt menjalni prostor za CICI A in B: 10.15h - 10.40h
 • Predstavitev prog CICI: 10.45h
 • CICI A START: 11.00 h
 • CICI B START: 11:30 h
 • Odprt menjalni prostor za SUPER SPRINT: 10.15h-10.40h in 11.40h – 11.55h
 • Predstavitev prog super sprint: 12:00h
 • SUPER SPRINT START: 12.15 h
 • Odprt menjalni prostor za sprint: 13.15h – 14.00h
 • Predstavitev prog SPRINT: 14.00 h
 • KRONO „NO-DRAFT“ SPRINT START: 14.15h*
  • *štart prve tekmovalke

.

Prenesi RAZPIS 4. ljubljanskega triatlona

V naslednjih dneh in tednih nadaljujemo z objavami in opisi posameznih tekmovanj in predstavitvijo naših sponzorjev in partnerjev, ki za vas pripravljajo darila in nagrade.

 
August 28, 2017

Naslov klubskega državnega prvaka je ostal doma v Ljubljani. Na sprintu slavil Mandič, med medijci RTV SLO in Marko Potrč ter Barbara Vovko - 3. Ljubljanski triatlon, 27. avgust

PDF Print E-mail
Written by Administrator   

Za nami je že 3. izvedba Ljubljanskega triatlona, ki tudi tokrat ni razočaral s programom in predvsem kot je v navadi prekrasnim poletnim vremenom. Preko 200 nastopajočih na petih različnih oblikah triatlona, je lahko na Kopališču Kodeljevo uživalo v sproščenem vzdušju od jutra pa do poznega popoldneva, ko se je zaključilo klubsko državno prvenstvo. Tako smo imeli priložnost spremljati od cici triatlona, super sprint triatlona, medijskega državnega prvenstva, sprint triatlona in vrhunca dneva klubskega državnega prvenstva. In na klubskem državnem prvenstvu je tokrat zmaga ostala doma v TK Ljubljana z zmago ženske ekipe in 2. mestom moške ekipe. V konkurenci moških ekip je bila na koncu igra sekund na strani TK Inles Riko Ribnica, ki je v moški odprti ekipni razvrstitvi prehitela TK Ljubljana za zgolj 2 sekundi, a v seštevku moških in ženskih ekip so Ljubljančani z naskokom slavili naslov Klubskih prvakov za leto 2017.

Rezultati Timing Ljubljana

Galerija slik - Jernej Rodič

Med ciciji tudi nastop triatlonskega psa

Dan se je začel ob 11h z našimi najmlajšimi CICI tekmovalci, kjer smo videli kar preveč tekmovalnosti, a tudi uživaških nastopov na drugi strani. Vsi so si prislužili medaljo - ljubljanskega zmajčka triatlonca, ki na kolesu vztrajno pleza na ljubljanski grad, v cilju pa tudi odlične domače flancate in pito, ki so jo pripravile mame mladih tekmovalcev TK Ljubljana. Kot zanimivost: najmlajši udeleženec cici triatlona je štel zgolj 5 let in pokazal nam je, da je lahko triatlon zgolj zabava, ki se nato podaljša v dolgo popoldne v bazenu :-).

V super sprintu Jakob Medved in Monika Bartol

Malo bolj zares so zadevo vzeli st, dečki in kadeti na super sprint razdalji, ki je potekala istočasno z triatlonom za vsakogar. Zmagovalci: Jakob Medved (TK Ljubljana) in Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) med kadeti, Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica) in Navodnik Sara (TK Velenje) med starejšimi dečki ter Tim Levstik (TK Olimpija) in Špela Šipelj (Pulz Šport) v kategoriji za vsakogar.

Šprint za Marka Mandiča in Mikuž Vidmar Alenko

Na šprint razdalji je zmagal Mark Mandič (TK Utrip) med moškimi in Mikuž Vidmar Alenka (TK Ajdovščina) v ženski konkurenci. Mark je povedel že na plavalnem delu, kasneje sicer počakal tekmovalca za njim, s katerim sta skupaj odpeljala kolesarski del, nato pa z višjim ritmom brez težav prišel do skupne zmage na sprint triatlonu Ljubljana 2017.

Med medijskimi hišami prepričljiva zmaga RTV SLO, med posamezniki pa Marka Potrča in Barbare Vovko

Medijci že drugo leto nastopajo v Ljubljani na Medijskem državnem prvenstvu v triatlonu, ki je super sprint razdalja. Nastopajo lahko tako v ekipni različici, kjer vsak opravi zgolj z eno disciplino ali pa v posamični konkurenci za bolj vzdržljive. Tako smo videli zopet veliko zabave med medijci in tudi veliko resnih nastopov, kjer so na progi pustili praktično vse kar so trenutno premogli. Za nekatere je bil to prvi triatlon, za nekatere pa tudi učna ura pravilnega oblačenja triatlonskega dresa. A strinjali so se vsi, da to je treba ponoviti, na njih pa upamo da bo, da bodo to DP še popularizirali in da naslednje leto vidimo vsaj 30 nastopajočih - to bi bil pa že pravi medijski triatlonski žur ;-)

Naslov klubskih državnih prvakov tokrat ostal doma v Ljubljani

Klubski državni prvaki (seštevek osvojenih točk ženskih in moških ekip posameznega kluba) so postali TK Ljubljana v postavi moški: Urh Klenovšek, Mitja Mori, Christoph Leitner; ženske: Jana Koradej, Katja Hočevar in Nataša Nakrst. Na klubskem DP so nastopile ženske in moške ekipe, ki so morale kot enota premagati 500m plavanja, 16 km kolesa in 3,5 km teka. Vsaka ekipa je štartala zase v razmaku 2 min in morala celotno razdaljo premagati skupaj. Po točkovanju v ženski razvrstitvi in moški razvrstitvi so se točke posameznega kluba seštele in dobili smo klubsko razvrstitev. Tako je TK Ljubljana zmagala pred TK Trisport Exoterm in TK Inles Riko Ribnica. V kategoriji zgolj ženskih ekip je zmagala TK Ljubljana 1 pred TK Trisport Exoterm Kamnik in TK Ljubljana 2, v moški konkurenci ekip pa je bila borba za prvo mesto med TK Ljubljana 1 in TK Inles Riko Ribnica odprta do same ciljne črte. Na koncu so igro sekund tokrat dobili Ribničani, ki so Ljubljančane ugnali za zgollj 2 sekundi ali pri tempu 3.30 za samo 9,5 metra :-).

Hvala vsem sponzorjem in partnerjem dogodka in prostovoljcem - hvala ker ste z nami!

 
August 21, 2017

Sestavite ekipo in se podajte na kronometrsko ekipno preizkušnjo

PDF Print E-mail
Written by Administrator   

V primeru klubskega prvenstva in ekipnega kronometrskega tekmovanja gre za butično izvedbo tekmovanja, ki si zasluži malo bolj podrobno obrazložitev pravil, sistema tekmovanja, točkovanja in kdo se lahko prijavi na to tekmovanje.

Kaj je to ekipno kronometrsko tekmovanje?

To je tekmovanje, ki je bilo okoli leta 2000 uradno ekipno prvenstvo na evropskih prvenstvih in vseh velikih tekmovanjih, sedaj se pa kot klubsko prvenstvo uporablja v večini razvitih triatlonskih držav (Francija, Italija, itd). Gre za tekmovanje kjer ekipa najmanj 3 tekmovalcev štarta kot ena enota in mora to ostati do cilja. Torej plavajo skupaj, kolesarijo kot ekipni kronometer in tečejo skupaj. Čas se ustavi, ko 3. tekmovalec prečka ciljno črto. V primeru 3. Ljubljanskega triatlona lahko štartajo 4 tekmovalci, tako da lahko enega "potrošijo" med tekmovanjem, medtem ko trije morajo priti do cilja. Natančna pravila in točkovalni sistem pa lahko vsak najde na povezavi: Povezava na PRAVILA o klubskem tekmovanju 2017

Kaj pomeni kronometrska različica?

Vsaka ekipa štarta zase kot enota v razmaku 2 minut in se bori s časom. Vmesni časi Timinga Ljubljana bodo poskrbeli, da bodo gledalci lahko spremljali kaj se dogaja in kdo je trenutno v najboljše položaju.

Kakšne so pa razdalje?

550m plavanje - 16 km kolesa (4 krogi) in 3,5 km teka (2 kroga). Razdalja je nekje med sprintom in super sprintom. Torej res gre za butično tekmovanje, kjer z razdaljo poskušamo zagotoviti, da bodo na koncu ekipe časovno zelo blizu skupaj. To dodatno prinaša draž celotnemu tekmovanju in povečuje napetost med tekmovalci in gledalci.

Kdo se lahko prijavi na ekipno kronometrsko tekmovanje?

Letos smo povečali število ekip na maksimalno število 55 in odprli tekmovanje tudi za mešane ekipe in ekipe, kjer vsi tekmovalci nimajo licence. To smo naredili z enim samim razlogom, da ima vsak možnost preizkusiti se v triatlonski različici, kjer je pomemben ekipni duh in ne zgolj individualizem. Poleg tega je zadeva zabavna in na tekmovališču okrog Kodeljeva tudi zelo dinamična. Razvrstitve bomo imeli v ženski, moški in mešani absolutni konkurenci.

Prijave: http://remote.timingljubljana.si/tzs/default.aspx?id=29

Kaj pa potem pomeni klubska različica državnega prvenstva?

Torej v ekipni razvrstitvi moških, ženskih in mešanih ekip so lahko tudi ekipe brez TZS licenc, medtem ko pa v primeru državnega prvenstva v klubski razvrstitvi upoštevamo zgolj ekipe, kjer imajo vsi trije tekmovalci licence, pri čemer je potrebno poudariti, da v primeru mešane ekipe, ekipa v klubskem prvenstvu ne osvaja točk in je razvrščena samo v odprto ekipno prvenstvo. Torej v primeru klubskega DP mora klub imeti vnaprej prijavljene in jasno označene pare ekip: TKL1-moška+TKL1-ženska, TKL2-moška+TKL2-ženska, prevsem  v primeru večjega števila ekip iz istega kluba. Natančna pravila in točkovalni sistem pa lahko vsak najde na povezavi: Povezava na PRAVILA o klubskem tekmovanju 2017

štart iz vodeTorej gremo po vrsti in najprej smo na plavanju. Kako je štart, izhod iz vode, itd?

Štarter s Timing Ljubljana vsako ekipo spusti na progo (štart je iz vode), kjer ekipa odplava 550m, pri čemer lahko izkorišča "zavetrje" pri plavanju, saj najhitrejši plavalec plava spredaj in narekuje in prilagaja tempo, ostali sledijo v njegovih tokovnicah. Izhod iz vode je čez rob bazena, pri čemer je dovoljeno potegniti sotekmovalca iz vode, če le ta ne zmore več čez rob?

Kaj je z menjavo?

V menjalnem prostoru na točno označenem mestu, kjer ima posamezna ekipa prostor, se ekipa zbere in po menjavi skupaj nadaljuje na kolesarski del. Če eden tekmovalec ostane v menjalnem prostoru, ekipa pa že nadaljuje s tekmovanje, je odstranjen s tekmovanja in ne sme nadaljevati. Torej prehod na kolo kot ekipa.

Kolesarski del?

Tukaj gre za ekipni kronometer, kjer pa kronometrska kolesa aka. koze niso dovoljena. Torej klasična dirkalna kolesa po ITU pravilih. Seveda pa gre za ekipni kronometer in v primeru 4 v ekipi lahko tukaj eden tekmovalec da vse od sebe in nato po kolesarskem delu odstopi. Seveda so to vse taktike, ki jih glede na tekmovalce v ekipi ima posamezna ekipa.

Kaj je s prehitevanjem ekip?

Za prehitevanje ima hitrejša ekipa 40 sekund časa, pri čemer prehitevanje ni dovoljeno v območju izhoda ekip na kolesarsko progo, saj obstaja možnost nesreče zaradi zoženega prehoda. To bo tudi označeno. Ekipe (razen znotraj posamezne ekipe) ne smejo voziti v zavetrju drugih ekip.

je kaj posebnega z 2. menjavo na tek?

Nič, samo to da zopet gredo skupaj na tek kot ekipa.

Tekaški del je v 2 krogih?

Ja v 2 krogih. Edina posebnost je to, da se na teku ne smejo med seboj vleči ali porivati. Pred dvema letoma smo že videli te poskuse, ki so tedaj sicer ostali nekaznovani.

Cilj?

Štoparca se ustavi, ko 3. tekmovalec prečka ciljno črto.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 1 of 6

Sofinancira

Banner

SPONZORJI

Banner
Banner
Banner

PARTNERJI

Banner
Banner
Banner
Banner

MORI moriii - pogovori s TKLjevci

... malo drugačen pogled na triatlon.

Več

Kaj delajo naši najmlajši

... TriKLi šola triatlona za vse otroke, ki si želijo VEČ


TriKLi šola Triatlona LJUBLJANA

 

trikli TriKLi zmajček vas pričakuje!

Vadba triatlona v TKL

... od začetkov v triatlonu do Ironmana

Več

Mateja Šimic

... med TKL - jevci imamo tudi edino olimpijko v triatlonu v Sloveniji Matejo Šimic

mateja šimic

Mateja Šimic