Triatlonci zopet zasedli Rakitno. Že druga izvedba robinzonskega kampa ob jezeru Rakitna, 23. do 28. julij

Po lanskoletnem ''poskusnem'' 3-dnevnem taboru, ki je požel veliko navdušenja, tako med otroki, kot tudi trenerji, smo se letos odločili za nekoliko daljšo različico "Robinzonskega kampa". Letošnjega 6-dnevnega tabora se je udeležilo kar 16 otrok in 5 malo večjih otrok. Športa in zabave ni manjkalo, kar je bilo glavno vodilo kampa na Rakitni, ki je že postal tradicionalen. Bolj kot treningi je bilo v ospredju druženje, medsebojno povezovanje, spoznavanje, narava in zabava. Tu bi lahko dodali še medsebojno in vzajemno učenje, saj te otroci vedno znova presenetijo in vsakič ugotoviš, da se lahko od njih vedno kaj novega (in uporabnega) naučiš :-)

Robinzonski triatlonski tabor na Rakitni v prvi vrsti ni bil namenjen nabiranju km na plavanju, kolesu in teku ali "teranju" naše mladine v rdeče številke. Seveda je bil šport v prvi vrsti, a v vseh možnih oblikah in podobah. Po jutranjem teku, hoji ali plavanju je sledilo raztezanje in nato obilen kmečki zajtrk. Po tem so bile na vrsti druge aktivnosti.

S kolesi smo odšli do nekaj km oddaljenih tolmunov, kjer smo lahko dobro shladili pregreta telesa, ponovno smo obiskali Krim (tudi 4 in pol letniki so zmogli, a najbolj utrujeni na koncu so bili jasno trenerji), plavali v odprti vodi v jezeru in to večina prvič v neoprenu, supali, se vozili s kajakom, imeli akvatlon, triatlon in celo tekmovanje v duatlonu, ki so ga samostojno za domačo nalogo organizirali naši najmlajši, s podelitvijo nagrad in vsem ostalim kar spada zraven. Poleg tega je mladina aktivno sodelovala tudi pri pripravi toplih obrokov in seveda pomivanju posode. Mnogo je še stvari, ki smo jih počeli in dogodivščin, ki smo jih doživeli, a vsega lepega je enkrat konec. Za pester zaključek je poskrbelo vreme in lov za skritim zakladom, ki je tičal na dnu jezera. Se sprašujete kaj je tokrat najbolj ostalo v spominu našim najmlajšim? Hmm...zagotovo zelenjavna čorba, pasulj in česen. Hrana, kakopak ;-).

Tukaj so povezave na galerije slik posameznih dogodivščin in  lumparij :-)

 

Drugo leto se zagotovo spet dobimo na Rakitni, zato si že kar sedaj rezervirajte zadnje dneve v juliju! :-). Sedaj pa vsi na TELEMACHOV TRIATLONSKI KAMP NA ILIRIJO, ki bo potekal med 8. in 28. avgustom.