Dolg triatlonski dan na Bledu

Evropski pokal za mladince, cici akvatlon, super sprint in DP v olimpiku ter super nastopi prav vseh TKLjevcev

Vse skupaj se je začelo že dan prej, v petek, ko so morali mladinci, ki so v soboto nastopili na evropskem pokalu, opraviti z ogledom plavalne, kolesarske in tekaške proge ter se udeležiti obveznega ''briefinga'' (prev. sestanka pred tekmovanjem), kjer so izvedeli vsa pomembna pravila, da bo njihov nastop kar se tega tiče brezhiben in si nihče ne bo prislužil 10-sekundnega ''penalty-a'' (prev.kazni). Tokrat smo kot Slovenci nastopili malo bolj organizirano in skupaj, kar je bila zelo pozitivna sprememba, ki upam, da nam jo uspe realizirati tudi v nadaljnje. Po vsem protokolarnem delu je v petek sledil odhod domov, ki je bil nedvomno najbolj zabaven del vsega…zakaj? 6 ljudi + 5 koles + 6 nahrbtnikov in 1 Dacia s 4 nosilci za kolesa na strehi – Lahko si predstavljate ;-)

 

EVROPSKI POKAL ZA MLADINCE

V soboto smo se na Bled odpravili že rano v jutro, da bi z vsemi obveznostmi pred startom opravili s kar najmanj stresa. Na startu je bilo tokrat kar 18 slovenskih predstavnikov – 4 punce ter 14 fantov, od tega 5 TKLjevcev – Medved, Mamič, Nande, Nik in Patrik. Vse je potekalo gladko in kmalu je bil čas za start, nekateri bolj, drugim manj živčni, nekateri nestrpni, Nik in Patrik pa pred svojim prvim nastopom na evropskem pokalu. Ampak fantje so tokrat razturali, prav vsi so tekmovali po svojih najboljših zmožnostih, zato so bili s končnimi rezultati lahko prav vsi zadovoljni. Medved kot 2. najboljši Slovenec na 25. mestu, Mamič tik za njim na 27. in z malo sreče tudi 26. ni bilo nedosegljivo, le nekaj stotink ga je ločilo, oba pa tako prvič v prvi polovici in le 45 sekund za točkami…uf, blizu smo;) Nande s solidnim plavanjem in odličnim kolesarskim delom, sploh za njemu ne najljubši, razgiban teren, je na koncu malo davka plačal na teku, a še vedno na odličnem 39. mestu. Debitanta Nik in Patrik sta splavala kot 1. in 2. od TKLjevcev, kar je odlična popotnica, sta pa na svoji koži okusila kaj pomeni plavalni del na tekmi, kjer starta 65 tekmovalcev, ki se po plavalni hitrosti, vsaj v prvih 100-200m ne razlikujejo bistveno, zato je bila tudi količina popite jezerske vode in število udarcev v različne dele telesa, temu primerno.

 

TRIKLIJI

Po končanem evropskem pokalu so bili na vrsti najmlajši, na najkrajši razdalji Enja, aka ''mali terminator'', ki je ni ganil niti pik čebele, na katero je stopila tik pred startom, niti fantje, ki so v vodi plavali dejansko preko nje in suvereno prišprintala do 1. mesta med cicibankami. Na daljši cici razdalji sta se odlično borila Jakob in Žan, ki je na koncu celo pritekel do zmagovalnega odra (3. mesto).

 

SUPER TRIKLIJI in MLADINCI na SUPER SPRINTU

Na Bledu je poleg evropskega pokala potekalo tudi DP v olimpik oziroma standard triatlonu. Zaradi tega so mlajši mladinci, ki na tej razdalji še ne smejo nastopiti, tokrat tekmovali tudi v super sprintu. Ul ponovno z najhitrejšim plavanjem, Jurček vrhunsko, sploh ob dejstvu, da je bila to šele njegova 2. tekma to sezono, Nik kljub padcu na kolesu in sumu na zlom komolca (ki na koncu koncev na srečo le-to ni bil) suvereno do cilja brez pomislekov o odstopu, Nevan z odličnim plavalnim delom, na kolesu in teku pa se je malo poznala dvomesečna odsotnost med poletjem, Jure in Tian pa sta ponovno dokazala, da sta bolj za razgiban teren, kot ravnino. Med dekleti je od TKLjevk najhitreje splavala Paulina, Zoja z najhitrejšim kolesom in tekom v cilju prva TKLjevka, le malo za njo Ana Nana, za katero pa verjamem, da še ni pokazala vsega, česar je sposobna, Živa, glede na količino treninga med poletjem, vrhunsko, s svojim prvim triatlonom je opravila Nadezda, ki je naša nova članica od poletja dalje, malce težav ji je na koncu povzročal le želodec, saj so bila dekleta v vodi kar ''gajstna'' in so nekatera zato popila, kar zajetno količino vode, ki je na koncu negativno vplivala na želodčno stanje, vedno bolje pa tudi Maša, ki se je čisto ''transformirala'' iz plesalke v triatlonko, svoj debi pa tudi Mateja in Dušan, ki sta svojega prvega oddelala brez problemov in z nasmehom na obrazu J

 

DP v OLIMPIK TRIATLONU

Najdaljša razdalja je bila tudi precej belo-rumeno-črna. Katja do 3. mesta v absolutni razvrstitvi, Luka in Rahela suvereno do konca svojega prvega, Gorazd ob navijanju Jakoba in Žive v cilj z nasmehom, Marko zelo zadovoljen predvsem s kolesarskim delom, ki je bil zaradi sodelovanja skupine 5ih, v kateri je bil tudi Luka, precej hiter, Peter najhitrejši med TKLjevci, čeprav je bila aktivacija pred tekmo precej ''trda'', Bojan osredotočeno do konca, Stane in Janez pa pred in med tekmo poskrbela, da se ponovno zaveš, da je triatlon res zabaven in za vse življenje. Prvič v Sloveniji je potekalo tudi tekmovanje v aquabike-u, za katerega do tik pred startom nismo vedeli točno kako bo potekalo, a izkazalo se je, da je kar zabavna zadeva, ki bi se pa ob velikem številu udeležencev v finishu znala spremeniti v ''masaker''. Kot naša edina predstavnika sta ga preizkusila Hafi in Igor, ki sta bila nad različico triatlona navdušena.

 

Za nami je bil dolg in uspešen triatlonski dan na Bledu, ki je bila zadnja tekma slovenskega triatlonskega pokala. Ampak sezone še ni konec, še nekaj izzivov je pred vami mladina do zaslužene pavze ;)

 

REZULTATI  Evropski pokal za mladince

REZULTATI  Slovenski pokal

SLIKE by Katja & Jera & Lana