Dobri in zelo obetavni nastopi Ula in Staša

Europe Triathlon Youth Championships Festival Alanya

V Alanyi v Turčiji poteka 2021 Europe Triathlon Youth Championships Festival Alanya, ki se je začel s polfinalnimi nastopi že konec tedna. To je festival, ki je namenjen majšim mladincem in mladinkam in na katerem Slovenijo poleg punc Lare Mihavc in Tinkare Stres zastopa še Ul Denša in Staš Tomšič

Polfinalni nastop se je zelo posrečil Ulu, ki se zelo prepričlijo uvrstil v finale A, medtem ko so se ostali trije uvrstili v finale B. V finalu A je, ki je potekal včeraj v soboto 2. oktobra, se je Ulu po solidnem plavanju posrečil odličen kolesarski del, kjer je celo bežal in vodil. Verjetno mu je to vzelo kar veliko energije in zato noge na tekaškem delu niso več delovale kot si bi želel.

Ul (FB): " Had not so #HeadHero swim, got a proper beating. Worked my way from the back to the first group, and then went into solo breakaway on the bike. And the run was just about fighting and surviving. Burned one match too many putting in the fastest bike split. No guts no glory, right? So, 24th place at Europeans isn’t that bad after all? :-)"

Staš: "Prva tekma/polfinalna tekma ni potekala po pričakovanjih. Splaval sem solidno, na kolesu smo sprva bili grupa 4-ih, nato pa smo se približali 1. grupi na 5s, kar pa me je kasneje stalo dobrega teka. Vseeno se mi je uspelo uvrstiti v B finale, kjer sem splaval top 8, potem smo imeli na kolesu veliko grupo, s katero smo skupaj prišli tudi na tek . Na teku se je grupa malenkost razbila, 6 nas je odteklo naprej in tako sem potem zaključil na 5. mestu."

Ul Denša v finalu A

Rezultatihttps://triathlon.org/events/event/2021_europe_triathlon_youth_championships_festival_alanya

Danes je potekala še ekipna tekma mešanih štafet, na kateri se je pomerilo kar 36 mešanih štafet mlajših mladink in mladincev.