#triatlonLJUBLJANA2019 z rekordno udeležbo

Zmagovalca Simona Dolinar Majdič in Klemen Bojanc

Peta izvedba #triatlonaLJUBLJANA je prinesla rekordno udeležbo, saj smo na prizorišču v več štartih videli okoli 350 tekmovalk in tekmovalcev: od najmlajših letnikov 2012, mladine, članov in veteranov. Dodatno pa so nam letos organizacijo prvenstva zaupali v Slovenski vojski, zopet pa so se za naslov najboljšega v državi pomerili medijci. Na sprint kronometrski izvedbi sta zmagala Simona Majdič Dolinar in Klemen Bojanc, ki je obranil lansko zmago. Letos z obilico sončnih žarkov in vročine kot uvod v uspešno in zabavno šolsko leto 2019/2020.

foto: Boštjan Vidrajz

#zmajčkovtriatlon #supersprint  

 

REZULTATI - Timing Ljubljana

V nedeljo je bilo na Kodeljevem VROČE…zakaj? Zaradi vročega sonca in rekordne udeležbe. V Ljubljano, na kopališče Kodeljevo, je prišlo in uspešno končalo z zastavljeno razdaljo kar 364 triatloncev in triatlonk iz vse Slovenije, in še petih držav (tudi Španije), starih med 7 in 76 let.

Letos je že drugo leto zapored najdaljša, sprint razdalja potekala v obliki krono ''no draft'' triatlona, kar pomeni, da so tekmovalci na progo odhajali v časovnih intervalih 30 sekund, na kolesarski progi pa so morali upoštevati pravilo, da vožnja v zavetrju ni dovoljena, kar pomeni, da je minimalna razdalja med enim in drugim kolesarjem 12m.

Poleg sprint krono ''no draft'' razdalje pa so se tekmovalci lahko pomerili tudi v polovico krajši super sprint razdalji, kjer so bile tri različne kategorije, tekmovanje starejših dečkov in deklic ter kadetov in kadetinj za slovenski pokal, triatlon za vsakogar in sedaj že tradicionano medijsko prvenstvo, ki je vsako leto bolje obiskano, za kar smo zelo veseli in nadvse ponosni.

Seveda pa tudi tokrat brez najmlajših in nedvomno najbolj prikupnih tekmovalcevni šlo. Kot je to običaj za vsa tekmovanja, so ga le-ti mali junaki otvorili, in sicer z 50m plavanja, 2,5km kolesa in 500m teka. Med najmlajšimi, cicibani in cicbankami, je uspešno nastopilo in suvereno končalo s tekmovanjem kar 27 otrok starih od 7 do 9 let. Med malce starejšimi je s svojim nastopom zaključilo kar 33 mlajših dečkov in deklic. Skupaj je torej zmajčkov triatlon za najmlajše končalo 60 malih triatloncev in triatlonk ter si prislužilo finisher zmajčka in majčko, ki so ji nato v TriKLi delavnici dodali še svoj unikaten podpis.

Velika zahvala gre vsem prostovoljcem in sponzorjem, brez katerih #triatlonLJUBLJANA sploh ne bi bilo

Mestna občina Ljubljana, Metalika Trade, VEB Company, Podium Slovenija, Speedo Slovenija, Diagonal 77, TopAtlet, On Running Slovenia, Krka d.d., FLEX, FIT CITY, Sportna Unija Slovenije, Rod Tršati Tur, PGD Štepanjsko naselje, Timing Ljubljana